Székhely
Bonyhád
Dombóvár
Paks
Szekszárd
Tamási


Tolna Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Központi oldala
KEZDŐLAP BEMUTATKOZÁS SZOLGÁLTATÁSOK ELÉRHETŐSÉGEK

Főmenü

• Oktatási Hivatal Bázisintézménye
• Fenntartó adatai
• Fogadási idő, nyitvatartás
• Munkatársak
• Hírek, újdonságok
• Megyei Szakértői Bizottság
• Pályaválasztási Tanácsadás
• Hasznos információk
• Jó tudni!
• Felnőtt vizsgálatok
• Pályázatok
• Progamjaink, újak-régiek
• Sajtómegjelenéseink
• Videó edukáció
• Családbarát programok
• Felkészítő anyagok a vizsgálat előtt
• Olvasásra ajánljuk
• Érdekességek

Dokumentumok

Felülvizsgálatra kötelezett SNI gyermekek, tanulók névsora

Utazási utalvány igényléshez

Befogadó nyilatkozat

SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY IRÁNTI KÉRELEM ALAP- ÉS FELÜLVIZSGÁLATHOZ

Felülvizsgálat kérő összesítő lap intézmények részére

5 éves kori státuszlap

Befogadó nyilatkozat és intézménykijelölési kérelem

Adatkezelési tájékoztató2024

Adatkezelési tájékoztató foglalkoztatottaknak

Közzétételi lista 2023

A pedagógiai munkát közvetlen segítők helyi értékelési szabályzata

EMMI- "Van_kihez_fordulnod"_program - Fővárosi_ped._szakszolg._szolgaltatasai

"Van kihez fordulnod"  - Karantén_utani_konzultáció

"Van kihez fordulnod" - Karanten_utani_konzultáció_intézményvezetőknek

"Van kihez fordulnod" - Tájékoztató_füzet

TMPSZ Kréta Szabályzat

Fotógaléria

• 2021 Baja, kirándulás
• Ozorai kirándulás - 2020
• 2019.06.24. Kirándulás
• Mi leszel, ha nagy leszel?-Rajzpályázat
• Garay János Általános Iskola és AMI 2017.04.12.
• Összes galéria »

Progamjaink, újak-régiek

2023-24-es tanév

November

  • November 14-16: Pályaválasztási kiállítás Babits Mihály Művelődési Központban, melyen intézményünk is standolt

Október

  • Okóber 2-6.: Tolna Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat ingyenes előadásokat szervezett a jubileumi Szakszolgálati Hét keretein belül.

2022-23-mas tanév

November

  • 2022.11.04. vendégeink voltak a PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar Szociálpedagógia szakos hallgatói.

  • 2022.11.10. Pályaválasztási nap a Garay gimnáziumban

A 9. osztályosoknak tartottunk játékos fakultáció és pályaválasztást előkészítő foglalkozásokat.

  • 2022.11.11. Pályaválasztási nap a Bonyhádi Arany János Gimnáziumban

9. és 12. osztályban készítettük elő a pályaválasztást önismereti kérdőívvel, és a felvételivel kapcsolatos tudnivalókat előtlérbe helyező játékos kvízzel.

2022. október

  • 2021.10.13. Kéklevél konferencia Kaposvár

2 pszichológus kollégával együtt workshoppot tartottunk pedagógus kollégáknak együttműködés, konfliktuskezelés, hatékony kommunikáció témában.

  • 2021.10.26. Pályaválasztási nap az I. Béla Gimnáziumban


A pályaválasztási napot a 12. évfolyam tájékoztatásával kezdtük, majd a 10. osztályosoknak tartottunk játékos pályaválasztási foglalkozásokat. A képes beszámolót megnézhetitek a Fotógalériában.


  • 2021.10.27. Részt vettünk a Szakképzési Konferencián a Vármegyeházán

2022. június

• 2022. 06.21. Látogatás Szegedre a Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálathoz - A CSMPSZ pályaválasztással foglalkozó kollégái egy kapcsolatépítő és szakmai találkozóra hívtak meg bennünket. A megbeszélésen tapasztalataikról, és az általuk pályaorientáció során használt módszerekről beszélgettünk, jó gyakorlatokat, anyagokat kaptunk. Eszköztárunk így új kérdőívekkel és játékos pályaorientációt segítő eszközökkel bővült.

• 2022. 06.28. Pályaorientációs tematikájú napközis foglalkozás a Garay János Általános Iskola és AMI-ban - A foglalkozáson önismeretet és szakmák ismeretét fejlesztő játékokkal (Pl. Érdeklődési kérdőív, , Önismereti kártyajáték, "Szakma puzzle", Év végi értékelő) tártuk fel a gyermekek érdeklődési körét, mely segítheti a jövőbeni pályaorientációt és a pályaválasztási döntést.

2022. április

• 2022.04. 28. 'Pályaorientáció megerősítése a köznevelési intézményrendszerben Szakszolgálati
támogatottsággal' című projekt záró szakmai rendezvényén történő részvétel Kaposváron

2022. március

2022.03.01. Előadás osztályfőnöki óra keretében a Szekszárdi Garay János Gimnáziumban - Osztályfőnöki órájuk keretében a gimnázium 10. osztályos tanulói hallgathattak meg egy pályaorientációs előadást, hogy fakultáció választásuk előtt átfogó képet kaphassanak továbbtanulási lehetőségeikről.

2022.03.23. Újabb előadás osztályfőnöki óra keretében a Szekszárdi Garay János Gimnázium 10. évfolyamos tanulóinak

2022.03.30. Előadás osztályfőnöki óra keretében a Szekszárdi Garay János Gimnázium 10. osztályos tanulóinak pályaorientációs témában, a fakultáció választás megsegítésére

2022. február

2022.02.28. Előadás osztályfőnöki óra keretében a Szekszárdi Garay János Gimnáziumban - Osztályfőnöki órájuk keretében a gimnázium 10. osztályos tanulói hallgathattak meg egy pályaorientációs előadást, hogy fakultáció választásuk előtt átfogó képet kaphassanak továbbtanulási lehetőségeikről.

2022. január

2022.01.17. Online előadás keretében a Pécsi Tudományegyetem Támogató Szolgálatának vezetője volt vendégünk, aki arról beszélt az érdeklődőknek, milyen lehetőségei vannak a sajátos nevelési igényű tanulóknak a felsőoktatásban, és mi az, amire figyelniük érdemes.

2021.december

2021.12.11. Pályaválasztási nap a Paksi Vak Bottyán Gimnáziumban - Microsoft Teams felületen keresztül az érdeklődő diákoknak a pszichológia szakról-szakmáról hallgathattak meg egy beszámolót.

2021. november

• 2021.11.10. Pályaválasztási nap a Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és AMI-ban - 3 osztályban, 9-10-11. évfolyamon hallgathattak meg a diákok egy előadást a pályaorientációval kapcsolatban, majd kerekasztal beszélgetés jelleggel kollégánk a pszichológia szakról, szakmáról beszélt az érdeklődőknek.

• 2021.11.11. Látogatás Kaposváron a Somogy Megyei Pedagógiai Szakszolgálatnál - Továbbtanulási, pályaválasztási tanácsadó kollégánk Kaposváron járt látogatóban, ahol módszereket, tapasztalatokat cseréltek az ott dolgozó kollégákkal.

• 2021.11.12. Pályaválasztási nap a Faddi Gárdonyi Géza Általános Iskolában - Az iskola 7.-8. osztályos tanulói először egy előadáson vettek részt, majd a 8. osztályosok kipróbálták pályaorientációs táblajátékainkat is.

2021.11.13. Rádió Interjú az "Antritt reggel"-ben - Pályaorientációs tanácsadó kollégánk a Rádió Antritt reggeli műsorának műsorvezetőjével beszélgetett pályaválasztás, továbbtanulás, iskolaválasztás témában.

2021.11.25. Garay János Általános Iskola, Szekszárd pályaválasztási foglalkozás osztályfőnöki óra keretében- A Garay János Általános Iskolába tett harmadik látogatás alkalmával a 7. évfolyam tanulói hallgathattak meg egy pályaválasztási témájú előadást, majd próbálhatták ki pályaorientációs táblajátékainkat.

2021. október

2021.10.01. Kaposszekcsői Általános Iskola pályaválasztási napja - A résztvevő diákok először egy általános tájékoztató előadást hallgattak meg, majd pályaorientációs kérdőíveket tölthettek ki, melyek közösen kerültek kiértékelésre. A foglalkozás építő szórakozással zártult, a tanulók kis csoportokban pályaorientációs táblajátékokat próbálhattak ki.

2021.10.11. Garay János Általános Iskola, Szekszárd pályaválasztási foglalkozás osztályfőnöki óra keretében - A 8. osztályos tanulók PowerPoint prezentációval egybekötött előadáson vettek részt, melynek célja a választáshoz szükséges legfontosabb információk átadása volt. Az óra utolsó harmadában az önismeret játékos előremozdítását segítendő, itt is előkerültek a pályaorientációs táblajátékok.

2021.10.12. "Kéklevél" Konferencia Kaposvár - Pályaválasztási tanácsadó munkatársunk a "Kéklevél" pedagógus konferencia keretében tartott workshoppot, ahol az érdeklődő kollégák megismerhették az intézményünkben használt pályaorientációs táblajátékokat.

2021.10.20. Bogyiszlói Általános Iskola pályaválasztási napja - A programnap első felében a tanulók több állomás között mozogtak forgószínpad szerűen. Intézményünk pályaorientációs állomásánál kis csoportokban pályaorientációs táblajátékokkal támogatott önismereti gondolatébresztő játékra volt lehetőség. Ezt követően a tanulók egy általános informáló előadást is meghallgattak.

• 2021.10.21. Garay János Általános Iskola, Szekszárd pályaválasztási foglalkozás osztályfőnöki óra keretében - A 8. osztályos tanulók PowerPoint prezentációval egybekötött előadáson vettek részt, melynek célja a választáshoz szükséges legfontosabb információk átadása volt.

2021. július 1-én a Székhelyintézmény dolgozói Bajára látogattak el év végi kirándulásra. Városnéző kisvonattal megtekintettük a helyi nevezetességeket, de ellátogattunk a város bowling pályájára is. A kiránduláson készült képekből néhány megtekinthető a Galériában.

2019. november 13-16. Pályaválasztási kiállítás Szekszárdon

A Tolna Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztálya 2019. november 13-16. között rendezte meg szokásos pályaválasztási kiállítását Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális Központban. A rendezvénysorozat alkalmával számos oktatási intézmény mellett a Tolna Megyei Pedagógiai Szakszolgálat is bemutatkozott. Standunknál négy napon keresztül pályaválasztási tanácsadással, valamint orientációt mérő tesztekkel segítettük azt a többszáz fiatalt, aki bizonytalan volt a továbbtanulását illetően.


2019.06.24-én a Székhelyintézmény dolgozói az év végi kirándulás keretében Mözsre látogattak, ahol a helyi nevezetességet, a színpompás botanikus kertet tekintették meg. A kertben készült fotók közül néhány megtalálható a Galériában.

2019.04.16. A Pedagógiai Szakszolgálatok Hete keretén belül megrendezett "Mi leszel, ha nagy leszel?" c. rajzpályázatra beérkezett művekből a Galériában találnak ízelítőt. Köszönjük a rengeteg rajzot a diákoknak és a felkészítőiknek!

2019.04.01. Megrendezésre került a Szakszolgálatok Hete programsorozat, melyet a Tolna Megyei Pedagógiai Szakszolgálat székhelyintézménye és tagintézményei tartottak.

2018. november 20-24. Pályaválasztási kiállítás Szekszárdon

A Tolna Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztálya 2018. november 20-24. között rendezte meg a 'jövőd záloga' elnevezésű pályaválasztási kiállítást Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális Központban. A rendezvénysorozat alkalmával számos oktatási intézmény mellett a Tolna Megyei Pedagógiai Szakszolgálat is bemutatkozott. Standunknál négy napon keresztül pályaválasztási tanácsadással, valamint orientációt mérő tesztekkel segítettük azt a többszáz fiatalt, aki bizonytalan volt a továbbtanulását illetően.

OLDALTÉRKÉP Copyright © 2013 ptpszk.hu. Minden jog fenntartva. • Weboldal fejlesztő: impressive.hu Kft. • Dizájn: TuckyDesign